Om mig

Jag heter Birgitta Röstlinger och i början på 90-talet sydde jag min första nalle, då jag tyckte det kunde vara kul att prova på. Efter det så har det bara rullat på.

Jag har sytt och ritat om modellen ett otal gånger, men nu tycker jag att jag har kommit fram till en bra modell som jag är nöjd med. En nalle som jag tycker ser ut som den gjorde förr i tiden. Den gamla nallen med långa nosen och stora, kraftiga ben och fötter. De har också ledade ben och armar.

De första årens nallar hade glaspärlor till ögon och nos av plast, men jag ville att nallen skulle vara så barnsäker som möjligt, så efter ett antal nallar och provlappar löste jag även det genom att brodera ögon och sy nosen för hand. De broderade ögonen ger ett väldigt personlig uttryck. Det känns nästan som man får ögonkontakt med dem.
En del nallar har jag gjort kläder till. Det gör dem ännu mera personliga.

Jag har också gjort en handnalle. Den har ben och en ordentlig bullig mage, vilket gör att den känns mysig att ha på handen, men den kan även ligga på en säng och då fungera som en vanlig nalle.
När man stoppar in handen blir den nästan levande.
Jag har i hela mitt liv varit intresserad av att göra saker och har därför provat på det mesta som att sy, sticka , brodera, jobba i keramik, sytt waldorfsdockor, målat på tyg, glas och korgar, etc.
Med 3 döttrar i huset har jag sytt och stickat barnkläder och massor av dockkläder vilket jag alltid har tyckt varit ett stor nöje.

Som ni kanske förstår så ägnar jag nästan all min lediga tid till detta, för det är fortfarande bara en hobby. Min säkra inkomst får jag från annat håll.
Självklart har jag någonstans en dröm om att få hålla på med detta på heltid. Jag blir fortfarande lika inspirerad när jag kommer in i en affär och hittar ett passande tyg. Jag måste köpa det och kan nästan inte bärga mig förrän jag kommer hem och kan börja sy.

Jag blir själv ofta överraskad när jag ser att det blir olika individer av alla bitar jag syr ihop. Ofta får jag frågan hur jag kan skiljas från dom, och självklart har jag gjort några som ligger mig varmare om hjärtat. Och dom har en egen hylla i mitt rum och är inte till salu.

Ingen är för ung eller gammal för en nalle. Jag har sålt nallar till människor i alla åldrar och olika tillfällen t.ex. nyfödda, barndop, barnbarn, pensionärer, inför skolavslutningen och till sjukhusvistelsen.

Alla har plats i sitt hjärta för en teddybjörn.

Hovstallet 2008
Hovstallet 2008